Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website
Jdi na obsah Jdi na menu

Oslavy 40. let založení skupiny EXPO

3. 7. 2018

Žopy 30. 6. 2018

Nastal den D a v poutním areálu v Žopech se uskutečnila na poli rockové hudby zlínského kraje jedna mimořádná událost. Rockoví matadoři skupiny Expo & Pension rock slavili 40. výročí od založení rockové formace skupiny EXPO, která patří neodmyslitelně ke kulturnímu životu všech hudbyznalých rockových milovníků celého regionu. Na oslavu byli pozváni všichni bývalí hráči, partneři, zvukaři, technici a bedňáci, někteří z nich sebrali odvahu a dokonce v průběhu večera vystoupili a zahráli na pódiu.

Začátek celého dlouhého a chladivého večera započal přesně ve 20.00 hodin a od prvních taktů bylo zřejmé, že se nikdo na pódiu i pod ním nebude šetřit, ba naopak. Mimořádně hojná návštěvnost ukázala, kolik generací příznivců a fandů si kapela za dobu své existence získala. Nechyběli skalní fanoušci, naopak obrovskou základnu příznivců má kapela také i mezi těmi náctiletými. Areál v Žopech byl tentokrát naplněn skutečně až po strop, proto se oslavy protáhly do pozdních ranních hodin.

Hudební večer nabídl to nejlepší z produkce osmdesátých a devadesátých let. Nechyběly staré dobré pecky jako Nasťa, Babičko má, Každý ráno, Telefon aj. Stávající formace, která má za sebou několik vynikajících dlouhohrajících alb a DVD v průběhu večera nabídla naopak to nejlepší z posledních let (Holešovská "šou", Na jednu noc, Růže vadnou, Caroline aj.), a také horkou novinku v podání písně s názvem - Vrátit čas.

Každý si musel tento večer přijít na své. Písně staré i mladé, setkání fanoušků se svými idoly všech generací, skvělý sortiment v Expo-obchůdku (placky, trička, CD aj.), skvělý pořadatel, zázemí, občerstvení, obsluha - co víc si přát.

Velké poděkování patří v tuto chvíli všem zakládajícím členům za jejich tehdejší odvahu, chuť a nasazení (1978). Dále pak všem dalším nastupujícím hudebníkům, autorům, textařům, skvělým zvukařům, partnerům a v neposlední řadě samozřejmě našim vytrvalým fanouškům a fanénkám.

Letní sezóna zdaleka nekončí a pokud to jenom půjde, slavit hudbou na pódiu bude kapela ještě několik následujících let.

Za celé Expo & Pension rock

Díky za váš zájem
a
Hrajeme dál.
 

img_2220.jpg